Bevásárlókosár

Kategóriák

Nyitva tartás

 

Hírlevél

Akciós termékek

KORG Pa-700 szintetizátor
KORG Pa-700 szintetizátor

435.900 Ft
AKCIÓ! - 17%
359.900 Ft

További akciós termékek

Termék ajánló


Partnereink

 partner logo


 partner logo


 partner logoWebáruház bérlés

Stagg US-10 Ukulele - KIFUTOTT TERMÉK!

Kifutott termékek / Azonosító: 01738

0 Ft
db

Az ukulele egy húros hangszer, tulajdonképpen a gitár kicsi, négyhúros változata. Sokan mint hawaii gitárt ismerik, hiszen a polinéz szigetvilág kedvelt hangszere.
Az ukulelét általában Hawaii zenéjével azonosítják, ahol a neve durva fordításban "ugróbolhát" jelent. Az 1880-as években alakult ki a portugál braguinha és a rajão keveréséből. 1879-ben három ember érkezett a Ravenscrag fedélzetén Portugáliából Hawaiira, Honoluluba, ahol az első ukulelekészítőkként lettek számontartva. Ők voltak Manuel Nunes, José do Espírito Santo, és Augusto Dias. Egyikük, Manuel Nunes szomszédja volt a híres ukulelejátékosnak, Bill Tapiának. Az első hangszerét neki adta el 1915-ben, 75 centért.
Az ukulelének négy főbb változata ismert (a kisebbtől a nagyobb felé haladva): szoprán (az eredeti méret), koncert, tenor (1920 óta) és bariton (az 1940-es évek vége óta). A tenor hangszeren a húrok néha duplázva vannak: hat húros (amikor az első és a harmadik húr van duplázva), vagy nyolc húros (amikor mind a négy húr duplázva van) változat ismert.
Az USA-ban a szoprán és a koncert ukulelék a C6 akkord szerint vannak hangolva, azaz G-C-E-A, a mélytől a magasig haladva, úgy, hogy a G egy oktávval meg van emelve, "beszúrva" ezzel az E és az A húr közé.
George Harrison élete utolsó éveiben nagyon érdeklődött az ukulele iránt. Mindig hordott magánál kettőt, hogy mindig legyen kivel játszania, még a zenész-producer Jeff Lynne-nel vagy Paul McCartney-val is. Egyéb híres emberek, akik játszottak ukulelén: Jimi Hendrix, Brian May, Neil Armstrong, Israel Kamakawiwo'ole (Israel "Iz" Kaʻanoʻi Kamakawiwoʻole), Tony Blair és Elvis Presley.


Gyártó: StaggMegtekintve: 688


HÍRLEVÉLAdatvédelem    ÁSzF. Szerződési feltételek

SSL biztonságos vásárlás     Webáruház bérlés